I slutningen af november 2019 mistede Uber sin licens til at drive taxa-virksomhed i London. Men fortvivl ikke. I samme øjeblik, Uber røg ud, var der andre aktører, der rykkede ind, og mange af de chauffører, som tidligere kørte for Uber, kører i dag for et lignende franskejet firma, som godt må køre bil i London.

Firmaet hedder Kapten og minder på mange måder om Uber. Der er ikke helt samme mulighed for at vælge forskellige typer af køretøjer – valgene står primært mellem almindelige biler og el-biler – men ellers foregår selve bestillingen lige så nemt og smidigt som hos Kaptens mere kendte forgænger.

Priserne er ganske konkurrencedygtige og langt under de nok så kendte “London Black Cabs”. Du kan endda få £5 i rabat på dine to første ture med Kapten ved at indtaste henvisningskoden THOFRA59, når du tilmelder dig. Du kan hente appen til henholdsvis Android-telefoner og til iPhones.

Traditionelle taxaer

Vil du hellere køre med traditionelle taxaer i London, som er lidt dyrere men til gengæld med professionelle og autoriserede chauffører i deres klassiske Black Cabs, kan du hente appen Gett, også til Android og iPhone. Med Gett er priserne ikke lige så afhængige af efterspørgsel, som hos Kapten og Uber, så priserne for samme ruter ligner typisk hinanden fra gang til gang. Derudover har Gett i London det særlige koncept Gett Together, hvor man på forskellige mere brugte ruter kan dele en taxa – og dermed også prisen – med andre. Og i sådanne tilfælde kan man faktisk ende ud med at betale mindre for turen end hos Kapten – og det endda med taxa-uddannede chauffører. Vil du gerne prøve Gett, kan du også få rabat her ved at bruge henvisningskoden GTOQJKS.

Som kuriosum kan det i øvrigt bemærkes, at ikke alle black cabs er sorte. En black cab er i London et begreb for de vogne og vognmænd, der har licens til at køre taxa fra byens myndighed for offentlig transport, Transport for London, hvilket bl.a. betyder, at de skal leve op til en række krav, bruge taxameter og bestå en særlig prøve i at finde vej i London. Taxaerne kan dog have forskelligt udseende og farve. Man kan kende de officielle black cabs på deres lysende “For Hire”-skilt på taget, på chaufførens gule eller grønne “Cab driver”-skilt, samt på en hvid plade med teksten “Licensed Taxi” og så et nummer på bagsiden af bilen.

Men selv om Uber nu er fortid i de Londonske gader, så er der altså stadig gode muligheder for at komme nemt, hurtigt og forholdsvis billigt rundt i bil, enten med Kapten eller Black Cabs. Bare vælg en af ovenstående apps (eller begge to), så er du godt kørende.