To stjerner fra hver sin side af Atlanterhavet står på scenen sammen i London næste sommer, hvor Jennifer Saunders og Whoopi Goldberg spiller sammen i en musical-udgave af filmen Sister Act (Halløj i klosteret).

Det er efterhånden 28 år siden, at Goldberg opnåede stjernestatus med hovedrollen i filmen Sister Act, hvor hun bl.a. spillede sammen med legendariske Maggie Smith. Goldberg spillede natklubsangerien Deloris van Cartier, som efter at have været vidne til et mafia-mord på nært hold, måtte gemme sig i et kloster under dække af at være en nonne. Filmen blev et overraskende verdenshit, som indtjente op mod 1,3 mia. kroner alene på biografbilletter.

Fotografi af Whoopi Goldberg (1998)
Whoopi Goldberg (1998)

Musical-udgaven af filmen havde premiere i Pasadena, Californien, i 2006, og den blev ligeledes en kæmpe succes. Den blev første gang opsat i Londons West End på London Palladium i 2009 med bl.a. Sheila Hancock i rollen som abbedissen (Morse-skuespilleren John Thaws enke, som blev nomineret til en Laurence Olivier Award for sin præstation). Senere gik den sin sejrsgang på Broadway med den tidligere barnestjerne Raven-Symoné i hovedrollen.

Denne gang bliver stykket ikke sat op i et af West End-teatrene, men på det legendariske koncertsted Eventim Apollo i Hammersmith, godt 20 min med undergrundsbanen fra Picadilly Circus. Der er masser af hoteller (bare klik på linket for at se nogle af dem) og spisesteder i området, som også kun ligger få minutters Underground-kørsel fra de mange hoteller i Kensington og Bayswater.

Whoopi Goldberg er igen at finde i rollen som i sin tid gav hende sit endelige gennembrud som en af filmverdenens helt store komikere, men da Whoopi trods alt ikke kan gå for en nogen og 20-årig længere, er rollen blevet ændret lidt, så Deloris i den nye version af musicalen er en midaldrende kvinde. Det bør dog ikke forringe underholdningsværdien det mindste, og personligt ser webmasteren her på anglofil.dk meget frem til at se Goldberg sammen med skønne Jennifer Saunders fra Absolutely Faboulous på scenen sammen.

Forestillingen kører i en stærkt begrænset periode fra 29. juli til 30. august 2020, og billetter kan købes direkte fra Eventim Apollo. Bemærk, at Matiné (eftermiddags) forestillingerne hver torsdag ikke er med Goldberg. Her vil det i stedet være den engelske musical-skuespiller og tidligere X-factor UK deltager Brenda Edwards, der står på scenen sammen med Saunders og resten af kompagniet.