For et par år siden var fruen og jeg i Irland, hvor vi havde en enkelt overnatning på det historiske hotel Gresham i centrum af Dublin. Da vi ankom, fandt vi ud af, at vores standardværelse var blevet noget opgraderet.

Faktisk havde vi fået selveste Elizabeth Taylor-suiten, opkaldt efter Hollywood-divaen af samme navn. Hun og gemalen, Richard Burton, boede på hotellet i 10 uger i 1965, da Burton filmede “Spionen der kom ind fra kulden“.

Suiten bestod af en fin entre, en kæmpe stue med sofa og hjørnebar (ikke noget med minibar der), stor altan, badeværelse med jacuzzi og soveværelse med himmelseng.

Rundt om i stuen stod forskellige genstande associeret med Elizabeth Taylor. Bl.a. lå der en bog om hende, og der var også DVDer med nogle af hendes mest kendte film. Baren og det tilhørende køkken var virkelig velassorteret, og der stod store flasker gin, vodka mv. og adskillige sodavand.

Vi besøgte Dublin i starten af januar, så vi fik nok ikke det fulde udbytte af altanen. I godt vejr må den dog være et dejligt sted at nyde morgenmaden eller en before eller after dinner drink. Selv om en del af udsigten bestod af relativt ucharmerende hustage og gårde, så kunne man også se helt ned til Wicklow-bjergene syd for Dublin.

Badeværelset var imponerende, og der var boblebad (med plads til to) med indbygget tv! Det ser man alligevel ikke så tit. Og endelig det flotte soveværelse med den dejlige himmelseng.

Som sagt var vi heldige at blive opgraderet til denne flotte suite. Vi havde selv bestilt et Superior Deluxe-værelse til ca €200 for en overnatning. Dublin er ikke en udpræget billig hotelby, især i weekender, og €200 for et standardværelse i den pænere kategori på et hotel lige i centrum er ikke dyrt. Men man kan faktisk være heldig at få Elizabeth Taylor-suiten, eller en af nabosuiterne på øverste etage på Gresham-hotellet, for helt ned til €340 ved ikke-refunderbar forudbetaling. Ved bestilling i højsæsonen, på populære datoer eller i dårlig tid kan prisen dog komme helt op på €700 for en overnatning. Men mellem 2500 og 3500 kroner for en overnatning er altså ikke voldsomt for så lækkert et værelse.

Bestil en suite på Hotel Gresham i Dublin

Hvis luksussuiterne på Hotel Gresham har vakt din interesse, så find hotellet på booking.com og find prisen på en “Superior Suite”. Der findes også familiesuiter med to soveværelser, hvis det er mere relevant.