Nogle mennesker sværger til engelsk slik – mest vingummi og chokolade. Nu har et nystartet firma specialiseret sig i at sælge engelsk chokolade til udlandet over nettet! Og vidste du i øvrigt, at England har sit eget Chokoladeland?

Firmaet hedder ChocolateMailbox.com – the British Chocolate Club, og det sælger primært klassikere fra chokolade-giganten Cadbury i Birmingham. Det er fx muligt at bestille kombi-bokse med bl.a. Dairy Milk, Wispa, Flake, Curly Wurly, Boost og Freddo samt mange andre chokoladetyper. Så hvis du ikke fik fyldt kufferten med lækre sager ved dit sidste besøg derovre, så er det altså bare om at bestille. Opdatering (december 2019): Chcolate Mailbox eksisterer ikke længere. Til gengæld er det muligt at bestille mange forskellige slags chokolader og gaveæsker direkte fra Cadbury.

Og apropos Cadbury, vidste du så, at der findes et helt Cadbury Land? Eller rettere Cadbury World i Birmingham-forstaden Bournville, som blev bygget af den religiøse Cadbury-familie i slutningen af 1800-tallet. I Cadbury World kan man følge chokoladens og Cadbury-koncernens historie gennem tiden, og der bydes naturligvis også på smagsprøver. Cadbury World er en af Birminghams største attraktioner, og den tiltrækker årligt over en halv mio. besøgende.

Skilt ved indgangen til Cadbury World
Skilt ved indgangen til Cadbury World

Hvis du besøger Cadbury World og vil skylle al det søde stads ned med en øl, så vær opmærksom på, at hele byen Bournville faktisk er tørlagt. Selv ikke i byens Tesco-supermarked er det muligt at købe alkohol. Alkohol-forbudet kan ses som den sidste tilbageværende rest af byens religiøse arv, for udover manglen på øl er byen stort set vokset sammen med den store nabo Birmingham. Læs mere om Bournville her.