For fans af engelske TV-serier er dette en af de bedste nyheder længe: Streamingtjenesten Britbox, som udelukkende byder på indhold fra Storbritannien, kommer til Danmark den 28. april 2022.

Tjenesten blev først lanceret tilbage i 2016 som et joint-venture mellem de store engelske TV-stationer ITV og BBC. Den har indtil nu kun været tilgængelig i større engelsksprogede lande rundt omkring i verden. Men noget tyder på, at cheferne har fået øjnene op for danskernes store kærlighed for engelsk TV, da Britbox nu lanceres i Norden, som det første sted uden for den engelsktalende verden.

Det er i skrivende stund endnu usikkert præcist hvilke film og serier, der vil blive tilgængelige på Britbox, men i udlandet kan man bl.a. finde klassiske komedieserier som Blackadder, A Bit of Fry & Laurie og Yes Prime Minister, dramaer som Brideshead Revisited, og krimier som Sherlock Holmes og Bergerac. Men det er ikke kun de gamle serier, vi kan håbe på at blive forkælet med. Britbox i udlandet streamer også nyere serier som Upstart Crow, Life of Mars, og Line of Duty, samt de nyeste afsnit af populære soaps som Coronation Street, Eastenders og Emmerdale.

Når Britbox bliver lanceret i Danmark vil det efter sigende være muligt at få en gratis 7 dages prøveperiode, hvorefter prisen vil være 79 kr. om måneden eller 599 kr. for et helt år.

Mens det er usikkert, præcist hvilket indhold, der bliver tilgængeligt i Danmark fra starten af, siger kilder, af Britbox samlet set har et arkiv på mere end 144 film og over 311 TV-serier. Så uanset hvor meget af det, vi får adgang til herhjemme, så er der rigtig mange timers underholdning at glæde sig til.