En ny app gør det muligt at købe West End-billetter til førende teaterforestillinger i sidste øjeblik. Der er både mulighed for at få fingrene i de få billetter, som teatrene ofte frigiver på selve dagen for forestillingen, og for at deltage i en lodtrækning om billetter på 1. række til kun £15. Læs videre her, og få også en rabatkode, så du får £10 rabat på første køb.

Appen hedder TodayTix, og den findes både til Android og iOS. Den blev oprindeligt udviklet til brug for teatrene på Broadway, men er siden da også ankommet til Londons legendariske West End.

Inde i appen kan man købe billetter til en række af de førende teaterforestillinger indenfor den kommende uge, forudsat at der er frie pladser. Den store fordel er dog, at man nemt og hurtigt kan tjekke ind om morgenen for det ønskede teaterbesøg, og se om man kan få fingrene i nogle af de eftertragede rush billetter. Disse er rest-billetter og refunderede eller tilbageleverede billetter, som frigives på en gang om formiddagen på dagen for forestillingen, og det er først til mølle, der gælder. Men i stedet for at stå i kø på Leicester Square i centurm af London, eller foran selve teatret, kan man nu købe billetterne via TodayTix, og ofte til nedsatte priser.

En anden populær funktion er de såkaldte Lottery tickets. Her er der helt bogstaveligt tale om et lotteri på udvalgte forestillinger, som man kan tilmelde sig om morgenen på forestillingsdagen og håbe på, at man i løbet af eftermiddagen – typisk ca. 4 timer før forestillingen – får at vide, at man har vundet retten til at købe billetter på 1. række til aftenens forestilling for kun £15 – hvilket i mange tilfælde udgør en besparelse på mellem 500 og 1000 kr. per billet.

Ulempen er selvfølgelig, at man ikke på forhånd ved, hvilken forestilling man vil se. Hvis det er et krav, må man være parat til at smide en del ekstra slanter for at få fat på en sidsteøjebliksbillet af mere uautoriserede kanaler, og det kan vi altså ikke anbefale. Der er risiko for at blive snydt, og London har så mange gode teaterforestillinger, dramaer, musicals, osv. at det burde være rigeligt at vælge imellem.

TodayTix er et must for alle West End lovers – og andre teaterelskere, som lægger vejen forbi London en gang imellem. Og især muligheden for at købe de lækre 1. række billetter til en fantastisk billig pris er et hit.

TodayTix Rabat – bonuskode: EETBA

Som en lille bonus kan vi oplyse, at hvis du bruger rabatkoden EETBA, når du køber dine første billetter via TodayTix, får du en kontantrabat på £10. Det er da også værd at tage med, ikke?

Kan TodayTix bruges af danskere?

Når man læser betingelserne for deltagelse i lotterierne og for køb af rush tickets, kan man godt bliver nervøs for, om man overhovedet må bruge appen, hvis man ikke bor i England. Det blev vi i hvert fald. Men vi skrev til firmaet og har nu fået TodayTix’ kundeservices ord for, at man selvfølgelig godt kan bruges appen, selvom man ikke er permanent bosiddende i England. Faktisk har de oplyst, at der er masser af rejsende som bruger appen i West End, på Broadway, i Chicago osv. på daglig basis. Så trods den kringlede formulering i brugsbetingelserne, er der altså intet at være bekymret for. TodayTix kan også give billige billetter i sidste øjeblik til dig, der kun er i London i et par dage.

Hent TodayTix i dag – både til Android og iOS.