Jeg stiftede for nogle måneder siden bekendtskab med tidsskriftet BBC History, da jeg skulle købe den obligatoriske tidsfordrivslitteratur i Kastrup Lufthavn. Prisen var lidt pebret – ca. 100 DKR – men det var pengene værd! For nogle år siden havde jeg kortvarigt abonnement på både Alt om Historie og Illustreret Videnskab – Historie, men droppede dem forholdsvis hurtigt igen. Indholdet var meget blandet og artiklerne lige vel “poppede”. Det samme kan jeg ikke sige om BBC History!

BBC History er et af BBCs faktisk ganske mange magasiner om så blandede emner som Gardening, Homes & Antiques, Music og Countrylife (under navnet Countryfile). De har det til fælles, at de i et vist omfang gerne “spejler” programmer på BBCs hovedkanaler, samt at de har et pænt fagligt niveau i forhold til, at målgruppen er everyman. Hovedfokus er engelsk historie, men der er også de i sådanne tidsskrifter næsten obligatoriske artikler fra tid til anden om det gamle Egypten, romerriget, de forskellige Napoleoners udskejelser, med videre. Reklamerne i bladet er noget sig, for hvor danske magasiner næsten uanset tema alle har reklamer for nye gadgets, barberblade, ugeblade, osv. er der i England et helt andet marked for produkter og tilbud som er relevante for bladets tema. I BBC History er der således reklamer for Poppy Remembrance Travels for gamle krigsveteraner, antik-, middelalder, jernbane- og WW2-messer, særlige events med f.eks. “national treasure June Whitfield” osv. Reklamerne er derfor i sig selv interessante på en helt anden måde, end man er vant til fra danske tidsskrifter – velvidende at jeg her generaliserer voldsomt.

Et årsabonnement på BBC History sendt til Danmark koster i skrivende stund £46.40, en ganske massiv besparelse i forhold til udsalgsprisen i f.eks. Kastrup Lufthavn og Magasin, som i øvrigt har et stort udvalg af BBCs magasiner, hvis nogle skulle få løst til at købe et prøvenummer.

Flere information om bladet kan findes på dets hjemmeside, https://www.historyextra.com/ – hvor det også er muligt at tegne abonnement.