OBS: Denne artikel er ikke længere aktuel. England har i februar 2022 ophævet alle Covid19-relaterede rejserestriktioner og stiller således som udgangspunkt hverken krav om vaccine, test eller andet.

Det er pt. ikke muligt at rejse til England fra Danmark, uden at der er krav om karantæne ved indrejse.

De engelske myndigheder har opdelt verden i tre kategorier, henholdsvis rød (red), orange (amber) og green (grøn). Rejser man fra et land i den røde kategori, er det kun tilladt at rejse ind i England, hvis man er Britisk eller Irsk statsborger eller har bopæl i Storbritannien. Man skal derudover på forhånd booke plads på et godkendt karantænehotel, hvor man skal opholde sig i ti dage efter ankomst.

Rejser man fra et land i den orange kategori, hvilket pt. omfatter størstedelen af verden, inklusive Danmark, er kravene lidt mere lempelige, men dog så skrappe, at fritidsrejser reelt er udelukket. Her er kravet ligeledes 10 dages karantæne, men man kan tilbringe karantænetiden i sit hjem eller på et andet fast opholdssted, hvilket kan omfatte almindelige hoteller eller i private hjem hos familie eller venner – man skal dog holde sig for sig selv, og må ikke få besøg med mindre dette er nødvendigt af medicinske eller lignende årsager. Det er heller ikke tilladt at forlade sit karantænested for noget som helst andet formål end at blive testet på hhv. 2-dagen og 8-dagen efter ankomst, end ikke for indkøb, med mindre der er tale om helt ekstraordinære omstændigheder.

Endelig er der den grønne kategori, som pt. omfatter ca. 10 lande og områder, herunder Færøerne og Island. Her er kravet alene, at man lader sig teste seneste på 2-dagen efter ankomst, og kun hvis denne test er positiv, skal man gå i karantæne. Kravet om test gælder også selv om man er blevet vaccineret. Vi håber, at Danmark snart kommer op i denne kategori, så det igen bliver muligt at rejse til England under lidt mere normale forhold.

Denne side er opdateret den 14. maj 2021. De til enhver tid gældende regler kan læses på den engelske regerings hjemmeside om regler for indrejse i England.