Mange har hørt om TKTS-boden på Leicester Square, hvor man på selve dagen for en forestilling kan købe billige billetter til mange af de store forestillinger i West End. Men der er faktisk et par andre muligheder for billigt og sikkert at købe billetter på forhånd, så man kan planlægge hvad man vil se uden at skulle være afhængig af, om der er billetter på dagen.

De tre muligheder, som jeg nævner her, har jeg alle brugt i løbet af det seneste halve år. Det har i alle tilfælde været nemt at bestille, og billetterne har enten ligget i skranken på teateret som aftalt eller er blevet sendt til min privatadresse i København.

Official London Theatre Guide

www.officiallondontheatre.co.uk er den eneste rigtig officielle hjemmeside for de samlede West End-teatre. Den drives af Society of London Theatre, som også driver TKTS-boden. Her kan man altid finde oversigter over alle de aktuelle forestillinger, (ukritiske) interviews, nyheder og behind-the-scenes artikler, osv.

Med hensyn til rabatter har de ofte 5-10 forestillinger, hvortil de giver rabatter i størrelsesordenen (typisk) £10-30 på gode billetter – altså ikke noget med at blive placeret helt omme bagved på Upper Circle. Her taler vi Stalls og Dress Circle. Det er mest skuespil og andre lidt mindre opsætninger, der er rabat på via OLTG, men dem er der også mange gode af i London. Om nogle uger skal jeg over og se en af de sidste opførelser af satiren the Duck House, hvortil jeg har fået en Stalls-billet for £34.50 (normalpris £49.50). Se rabatmulighederne på OLTG her.

Visit London

visitlondon.com ejes af Londons officielle turistorganisation London & Partners og indeholder et hav af information om byen og aktuelle begivenheder. Siden har også en større sektion med special offers på bl.a. teaterforestillinger, og her kan det tit lade sig gøre at få gode tilbud på nogle af de helt store musicals også, fx Billy Elliot, Wicked, We Will Rock You og The Woman in Black. Se visitlondon.com’s særlige tilbud på teaterbilletter her.

The Train Line

thetrainline.com er egentlig en side som formidler togbilletter, men i tilknytning hertil arbejder de også sammen med billethåndteringsfirmaet Encore Tickets, som er medlem af den anerkendte organisation Society of Ticket Agents and Retailers. De er tilbud på et kæmpe udvalg af billetter her, og også på en del pakkeløsninger hvor billetten fx kombineres med et pre-theatre dinner. De samlede rabatter kan blive ret pæne, og i nogle tilfælde følger middagen i praksis gratis med en i forvejen nedsat billet. Besøg Encore Tickets/The Train Line her.

Vær opmærksom

Jeg har haft gode erfaringer med alle de nævnte, men jeg er også stødt på enkelte eksempler på, at tilbuddene reelt ikke giver nogen besparelse. Det er for eksempel i tilfælde, hvor teatret selv har valgt også at lave tilbud, hvor rabatten er så lille, at den bliver spist op af booking-gebyret (variabelt, men fremgår som regel tydeligt inden køb) eller hvor der måske nok er tale om besparelser i forhold til de normale priser, men hvor pladserne er blandt de absolut dårligste i den pågældende billet-kategori. Prøv derfor altid at sammenlign med priserne på teatrenes egne hjemmesider.

Og rigtig god fornøjelse – det er en fornøjelse at gå i teatret i London og der er altid et hav af både nye og klassiske kvalitetsforestillinger på programmet, somme tider med nogle af de helt store skuespillernavne på plakaten.