Der kan være noget fascinerende ved forfaldne steder og bygninger. Det som er ruiner eller faldefærdige huse i dag, var en gang boliger, forretninger, værtshuse eller hospital fulde af mennesker og aktivitet. Det synes engelske Paul Talling også, og han har derfor lavet en side med over 3.000 af sine egne fotografier af nogle af den engelske hovedstad faldefærdige eller forladte bygningsværker

Siden Derelict London er opdelt på bygningstyper og områder. Under kategorien “Forfaldne pubber i Østlondon” kan man således finde bl.a. Crown and Delphin, som lukkede for nogle år siden, men som indtil da havde huset kraniet efter den formodede “Ratcliffe Highway”-morder John Williams, som begik selvmord i 1811 og blev begravet med hovedet nedad i vejkrydset udenfor pubben.

Under kategorien “Huse og lejligheder” kan man læse om de enorme, men nu i stort omfang forladte og nedrivningstruede sociale boligbyggerier Silwood, Heygate, Ferrier og Aylesbury, men også om “The Concrete House” fra 1873 og efter sigende det ældste eksisterende betonhus i England. Og så er der Excalibur Estate, et område med 187 pre-fabrikerede en-familieshuse, som blev bygget af tyske og italienske krigsfanger i 1945-46. husene på Excalibur skulle have været midlertidige, men en forventet levetid på 10 år, men nu godt 70 år efter, står nogle af dem endnu.

Paul Tallings omfattende side har også kategorier for bl.a. sportspladser, offentlige bade(!), butikker, toiletter(!), fabrikker, osv.  Er man interesseret i artiktektur og Londons lidt nyere byhistorie, kan man bruge masser af tid Derelict London og dens mange billeder og historier.

Hvis noget af dette har vakt din interesse, så er en række af Tallings mange tusinde billeder blevet samlet i bøgerne “Derelict London” (ny udgave, 2019) og “London’s Lost Rivers” (2011). Bøgerne er ganske flotte og kan helt sikkert blive emne for nogle gode snakke om før og nu, hvis du lægger dem på stuebordet, når du får gæster, eller kigger i dem, når du sidder i toget. Køb dem på Amazon.co.uk.