Roaming-afgifterne på mobiltelefoni bliver afskaffet i 2015, men indtil da er det muligt at finde gratis og nemt trådløst internet mange steder i de engelske storbyer, uden krav om betaling, kreditkort eller alenlange brugerskemaer.

Det mest udbredte netværk af gratis WiFi hedder The Cloud, og har alene i London flere hundrede trådløse opkoblingspunkter, bl.a. i supermarkeder, indkøbscentre og (især) pub’er og caféer. Når man først en gang er registreret med brugernavn og password, er det supernemt at logge på igen fra et andet sted, og bl.a. iPad’s kan sættes op til automatisk at koble på uden hver gang at spørge om brugernavn og password.

Du kan søge efter WiFi-hotspots på www.hotspotfinder.thecloud.net/consumer  https://www.sky.com/wifi – prøv fx at søg på London, for at se hvor mange steder der af alene i centrum af hovedstaden. (January 2020: TheCloud er, siden den oprindelige artikel blev skrevet, blevet overtaget af Sky, som under navnet Sky Wifi viderefører tjenesten)