Charles Kennedy under valgkampen 2005

Den tidligere formand for De Liberale Demokrater, Charles Kennedy, blev i går, den 1. juni, fundet død i sit hjem i Fort William i Skotland, 55 år gammel. Han blev som 23-årig i 1983 valgt til det britiske parlament som den yngste i det 20. århundrede. I 2005 stod han i spidsen for LibDems, da partiet fik sit bedste valg siden 1920’erne.

Derefter gik det imidlertid ned af bakke for den nærmest universelt respekterede og vellidte politiker. I 2006 måtte han stoppe som formand for partiet, efter at have erkendt et længerevarende alkohol-misbrug. I 2010 blev han skilt fra sin kone gennem 8 år, og samme år måtte han meget mod sin vilje se sit parti indgå i en koalitionsregering med De Konservative, et samarbejde han var højlydt imod.

I maj 2015 tabte han så sit parlamentsmandat i kredsen Ross, Skye and Lochaber til en ukendt politiker fra det skotske nationalistparti, efter at han bl.a. havde optrådt tydeligt beruset i BBC programmet Question Time i marts 2015.

Hans død har fået et næsten uhørt antal og udvalg af politikere fra alle sider til at hylde hans liv og beklage den sygdom (alkoholismen), som næsten alle er enige om, har spillet en rolle i hans tidlige død. Læs mere i The Guardian Live.