BBC Nordic har for nylig truffet en skuffende og chokerende beslutning og er per 7. januar 2016 ophørt med at transmittere BBC Lifestyle til seere i Norden. Dermed er det farvel og tak til ikoniske programmer som Bargain Hunt, Antiques Roadshow, Cash in the Attic og Homes under the Hammer. BBC Brit og BBC Earth fortsætter uforandret.

BBC Lifestyle LogoMed beslutningen om at lukke BBC Lifestyle har BBC således valgt at stoppe transmissionen af nogle af deres mest engelske og unikke produktioner for i stedet at prioritere basal underholdning på BBC Brit som Top Gear, Dragons Den, Verdens Farligste Veje og Alan Carrs Chatty Man. Bevares, der er stadig tale om høj engelsk kvalitet – men samtidig om programmer som ofte kan ses på dansk TV i en eller anden udgave, og som i højere grad må betragtes som “international underholdning”.

Det er også muligt fortsat at se BBC Earth, hvis man ikke i forvejen får dækket sit behov for den type programmer på National Geographic, Discovery, Travel Channel og andre lignende kanaler.

Portrætfoto af Tim Wonnacott

Tim Wonnacott

Til gengæld må det danske publikum vinke farvel til bl.a. Tim Wonnacott, den uforlignelige, mangeårige vært på Bargain Hunt og Antiques Road Trip, og hans mange kollegaer og antikeksperter som den ærkeskotske Anita Manning, walisiske Mark Stacy og den stilfulde Philip Serrell med halstørklædet. Også farvel til Lucy Alexander og Martin Roberts, som i Homes under the Hammer med stor entusiasme har introduceret publikum til det engelske boligmarked og givet tip til, hvordan usælgelige hjem kan forvandles til trendy luksushuse.

Der er pt. ingen oplysninger om hvorvidt nogle af disse programmer vil blive vist på andre kanaler.

Som sidebemærkning kan det nævnes, at Tim Wonnacott i slutningen af 2015 stoppede som vært på Bargain Hunt efter nogle kontroverser internt på teamet. Det blev til over 1200 programmer som vært, siden han i 2003 overtog fra David Dickinson. Wonnacott fortsætter dog som speaker på Antiques Road Trip og i andre antik-relaterede programmer på BBC.