For nyligt offentliggjorde den engelske radiostation Radio X, med flere millioner ugentlige lyttere, deres liste over de 100 bedste britiske musiknumre gennem tiden. Listen bød på gamle kendinge men også på gevaldige overraskelser.

Smag er subjektiv, især når det gælder mad, kunst og musik. Derfor vil en Top 100 liste over musik selvfølgelig også bære præg af, hvem der har været med til at lave den. Alligevel blev jeg lidt overrasket over den nye liste fra den populære engelske radiostation Radio X.

Godt nok er der mange kendte navne på listen. Rolling Stones har f.eks. tre sange på listen (Gimme Shelter, Sympathy for the Devil og Paint It, Black), det samme har Queen (Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now og Under Pressure), mens David Bowie er repræsenteret med fem af sine klassikere (6, hvis man medregner Queens Under Pressure, som han medvirkede på). Mine personlige favoritter, Muse, klarer sig hæderligt, også med tre sange. Navne some Beatles og The Who er dog kun på listen en gang hver, og det samme gælder 80er-ikoner som Depeche Mode og New Order.

Nuvel, der er ikke plads til alle på sådan en liste, men stor var overraskelsen alligevel, da jeg så top 3 og ikke mindst hvor mange numre, de hver især havde på:

På tredjepladsen over bands med fleste sange på top 100 finder vi The Stone Roses med 8 sange. Jeg kendte godt navnet, men må tilstå at jeg aldrig har hørt meget af dem. På andenpladsen, og nok så overraskende, har vi Sheffield-bandet Arctic Monkeys med hele 11 sange, hvoraf den mest populære (med en femteplads) tilsyneladende er 505 fra 2007. Dem kendte jeg om muligt endnu mindre til.

De absolutte vindere er imidlertid et nu tidligere band, som i de senere år har været mere kendte for deres interne skærmydsler end for deres mange hits, nemlig Oasis med brødrene Liam og Noel Gallagher i front. De har utrolige 14 sange på Top 100-listen, heriblandt den mest populære af dem alle, nemlig Live Forever. Det forstår jeg, for at sige det mildt, ikke en brik af, men sådan er det med smag…

Du kan høre vindersangen herunder og se hele listen på Radio X hjemmeside her. Men hvad synes du? Hvilke sange og bands er på din liste?